צפיות בדף בחודש האחרון

יום שישי, 9 בספטמבר 2011

צביעת חדר מדרגות

צביעת חדרי מדרגות

מעציב לראות, כי בבתים משותפים רבים מאוד, חדרי המדרגות אינם מתוחזקים כהלכה ואינם צבועים כהלכה. משום מה, דיירים רבים מאוד בבתים משותפים אינם מעניקים תשומת לב נאותה לחלק החשוב הזה של הבניין, שהוא בעצם "כרטיס הביקור" שלו – חדר המדרגות. הדבר בולט במיוחד בבתים משותפים שאין בהם מעלית – בבתים כאלה, כל תנועת הדיירים והאורחים מבוססת על שימוש במדרגות; אך גם בבתים משותפים שיש בהם מעלית, פעמים רבות מבואת הכניסה והמבואות הקומתיות לדירות מוזנחים למדי.
מבואת הכניסה (לובי) והמבואות הקומתיות אינן חייבות להיות מחופות בשיש מהודר דווקא כדי להיראות טוב. בדרך כלל, מעט תשומת לב לפרטים ומעט צבע עשויים לגרום להבדל גדול באסתטיקה שלהם.צביעת חדרי מדרגות בצבע בהיר ואחיד היא המינימום הנדרש לשם קבלת רושם "נורמלי" מן הבניין. צביעת חדרי מדרגות שונה מעבודת שיפוץ של צביעת דירה בכמה מובנים, ואולי בכך טמון שורש ההזנחה. נסביר כעת במה שונה הפעולה של צביעת חדרי מדרגות בבניין משותף מצביעה של חדרים רגילים בתוך הבית, וגם מאילו סיבות נובעת לעיתים ההזנחה שלהם.
בעלות: חדרי המדרגות הם רכוש משותף - כלומר, אף אחד איננו הבעלים היחיד שלהם. יש צורך בשיתוף פעולה בין הדיירים, הן במישור הכספי והן במישור הביצועי, כדי ליזום צביעת חדרי מדרגות ולהוציאה אל הפועל.
גודל וגובה: חדרי המדרגות של בתים משותפים הם חללים גדולים למדי, ומאופיינים בגובה רב של תקרות וקירות. צביעת חדרי מדרגות כאלה בדרך של עבודה עצמית עלולה להיות קשה ומסובכת, ולעתים אפילו מסוכנת (בעיקר בגלל הקושי להשעין סולם על מדרגות בגובה שונה). לכן, גם צביעת חדרי מדרגות באמצעות בעלי מקצוע אינה פעולה זולה.
אופי השימוש: חדרי מדרגות בבתים שבהם מתגוררים דיירים מעטים ללא ילדים נראים אחרת לגמרי מאשר חדרי מדרגות בבתים משותפים גדולים עם הרבה מאד ילדים. כשמדובר בבניין שבו מתגוררים הרבה דיירים - טביעות ידיים ורגליים, טביעות של צמיגי אופניים ועגלות ילדים, כתמים ממשחק בכדור, פגיעות בצבע כתוצאה ממעברי דירה תכופים של שכנים – כל אלו ועוד הם רק חלק מהסממנים שיופיעו על קירות חדר המדרגות ויהפכו אותו למכוער ובלתי ייצוגי. בהרבה מקרים זה אפילו קצת "מוציא את החשק" להשקיע בחזות הנאה של חדר המדרגות - כיוון שבין כה וכה לא ישאר במצב נקי הרבה
מאד זמן... לפיכך צביעת חדרי מדרגות שכאלה צריכה להיעשות בתדירות שהיא הרבה יותר גבוהה - הדבר מטיל עומס כספי גדול על ועד הבית, ולכן לא תמיד גם מיושם הלכה למעשה.
בעיות ממוקדות: פעמים רבות, חלקים של חדרי המדרגות – למשל, התקרות הגבוהות – אינם זקוקים לצביעה כלל, בעוד חלקים אחרים – למשל, ליד המעלית וסביב מתגי החשמל – נראים איום ונורא. צביעת חדרי מדרגות בדרך סלקטיבית מצריכה יוזמה וארגון, ומתקשרת לבעיית הבעלות.
בעיות נלוות: לעתים קרובות, בעיות מבניות (למשל, חדירת מי גשמים מהגג, רטיבות מהרצפה) או בעיות אינסטלציה (צינורות דולפים) או חשמל פוגעות בצבע של חדרי המדרגות. ברור, שאין שום טעם לבצע צביעת חדרי מדרגות בטרם פותרים את הבעיות הללו; אך מטבע הדברים, פתרון הבעיות הקשות עלול "להיסחב" שנים ארוכות, ובינתיים אין מחדשים את הצבע.
מכל הסיבות האלה, צביעת חדרי מדרגות אינה פעולה "טריוויאלית" כמו צביעת חדר בדירה, או אפילו צביעת דירה שלמה. כדאי להכיר את הבעיות הללו ולפתור אותן (כמובן, בדרכי נועם ושלום), להקפיד על צביעת חדרי מדרגות באורח תקופתי קבוע ולשפר בכך את מראה הבניין ואת ערך הדירות שבו. הזמנה של צבעי לשם בחינת הבעיות, התוויית הדרך לפתרונן והגשת הצעת מחיר לעבודה עשויה להיות השלב הראשון, וכנראה החשוב ביותר, בתהליך השיפור הרצוי.
054-9468161

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה